En iyi Tarafı Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Yangın bapları kullanma düzlükına bakılırsa, rengine bakılırsa ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan mostra sınıflandırması hordaki gibidir

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin cihetı saf, yangın kapıları genellikle özel şümul ve kapı menteşeleri gibi özge yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Eğer bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış bapsı adına çatı kat aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe gereğince derundokuması ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın pahaı elan buna bağlamlı olarak elan ucuz olmaktadır.

Yangın baplarının üretim amacı adam sağlamlığını yangın ve tütün doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe iye olması nedeniyle yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu baplar dışarıya haklı ve kolaylıkla açılabilen binaya sahiptir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir ateş takkadak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak mimarida olmalıdır.

Binanın sineinden kötüya hakikat inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık zıtlaşılan yangın merdivenleridir.

FEZA Mekanizma Odası Yangın Kapısı: Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taliı teselsül otomasyon sistemlerine müsait aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın kapıları camlı mümkün.

Yukarıda alan alan kriterlerin hepsini sağlayan binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Niteliksiz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir örgüsı vardır.

Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir strüktürda olan bu makaslamaklar ağır durumların tarik göstericisidir.

Bu anlamda yangın merdivenleri ağırbaşlı anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de iye olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şayan görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin Yangın kapısı istanbul seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler ayn önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page